Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ημερα κατα την σχολικη βια!




  Γεια σας!Σημερα η μερα ειναι κατα την σχολικη βια (bullying)!Ολοι   πιστευω οτι εχουμε ακουσει για την σχολικη βια!Η σχολικη βια χωριζεται σε διαφορες μορφες :
  • ΛΕΚΤΙΚΗ : Η λεκτική βία μπορεί να ξεκινήσει από μία βρισιά και να επεκταθεί με έναν καυγά. Λεκτική βία έχουμε όταν κάποιος ειρωνευτεί, κακολογήσει, προσβάλλει ή κατηγορήσει κάποιον χωρίς λόγο. 
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ :η ψυχολογική βία είναι ένας συνδυασμός όλων των ειδών εκφοβισμού, γιατί μπορεί να προκαλέσει την απομάκρυνση του παιδιού από όλους  με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα υγείας όπως η κατάθλιψη και να μην μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του σε κανέναν.
  • ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ:
    Ασκείται κυρίως στα κορίτσια που θεωρούνται πιο αδύναμα σε σύγκριση με τα αγόρια. Αυτη η βια πιστευω καταληγει  μοιαζει με την ψυχολογικη γιατι εχουν σχεδον το ιδιο αποτελεσμα!
  • cyberbully ( ηλεκτρονικη , μεσω ιντερνετ): Συνήθως πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα απειλητικά μηνύματα στο κινητό ή στο διαδίκτυο. Ομως το να ανεβαζει φωτογραφιες σου ή βιντεο ο καθε αγνωστος ( ή και γνωστος) χωρις την αδεια σου , σου  παραβιάζει τα ατομικά σου  δικαιώματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το διαδίκτυο να μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη γι’ αυτό το παιδί και να νιώθει την προσωπική του ζωή να κινδυνεύει. 
 

Υπαρχει μια ταινια που βλεπω καθε χρονο τετοια μερα. H ταινια λεγεται cyberbully . Το θεμα της ταινιας ειναι οτι ενα κοριτσι περνει εναν υπολογιστη δωρο γενεθλιων και φτιαχνει εναν λογαριασμο σε μια ιστοσελιδα σαν facebook περιπου. Τοτε πεφτει θυμα ηλεκτρονικης βιας!
Η ταινια αξιζει να την δειτε ειναι φοβερη και παρα πολυ ωραια. Περναει πολλα μηνυματα για τον εκφοβισμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου