Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Back to school: Συμβουλές για το γυμνάσιο/ Λύκειο!

Γειά σας! Τί κάνετε; Τα προηγούμενα χρόνια, τέτοια εποχή έκανα back to school άρθρα που σας έδειχνα χτενίσματα για το σχολείο, τα υλικά πράγματα που σας είναι απαραίτητα κτλ.. φέτος αποφάσισα να κάνω μια σειρά με άρθρα που σας λέω συμβουλές για πράγματα που δεν έχουμε συζητήση μεταξύ μας( Όπως το άγχος, οι κλίκες και οι παρέες του γυμνασίου και του λυκείου, οι σχέσεις αυτά τα χρόνια, το διάβασμα και οι στόχοι μας κατά το γυμνάσιο και το Λύκειο)! Πιστεύω ότι αυτά τα άρθρα θα σας αρέσουν γιατί νομίζω ότι θα σας βοηθήσουν. Ελπίζω να σας βοηθήσουν!

Λοιπόν πρέπει να ξέρετε ότι εγώ σε ένα μήνα θα πάω Δευτέρα Λυκείου άρα είμαι μέσα στα πράγματα και οι περισσότερες συμβουλές που θα σας δώσω είναι αυτες που δίνω και στον ευατό μου ακόμα και τώρα! 

Στο σημερινό άρθρο θα ασχολειθούμε με το διάβασμα, το άγχος και τους στόχους μας στο γυμνάσιο και στο Λύκειο. 
Γυμνάσιο 
Έαν μπαίνετε τώρα στο γυμνάσιο λογικά θα έχετε αγχωθεί λίγο για το διάβασμα. 
Το γυμνάσιο, όπως είναι φυσικό, θέλει να ασχολείσαι περισσότερο με το διάβασμα σου και την παρουσία σου στην τάξη- έτσι παίρνεις έναν καλό βάθμό. 
Προσωπικά, στην πρώτη γυμνασίου είχα αγχωθεί γιατί ήθελα να βγάλω έναν καλό βάθμό, δεν κυνηγούσα το 20 αλλά ηθελα έναν αξιόλογο βαθμό, οπότε διάβαζα πολύ και συμμετείχα στο μάθημα, έδειχναν γενικά ότι με ενδιαφέρουν τα μαθήματα και έβγαλα 19,4. Τις επόμενες χρονιές κατάλαβα ότι δεν χρειαζόταν να ξενυχτάω διαβάζοντας για να βγάλω έναν καλό βαθμό. Βρήκα τον τρόπο που με βολευει  να διαβάζω( Μαθαίνω πιο γρήγορα κρατώντας σημειώσεις αυτών που πρέπει να μάθω) και με λιγότερο διάβασμα αλλά δείχνοντας πάλι στους καθηγητές ότι ενδιαφέρομαι έβγαλα και στην Δευτέρα και στην Τρίτη γυμνασιου εξίσου καλό βαθμό.
Τώρα ένα δεν έχεις βρει τον τρόπο που σε βολευει να μαθαίνεις μην αγχώνεσαι. Θα το βρεις σιγά σιγα, μπορείς να δοκιμάσεις να γράφεις και συ αυτά που πρέπει να μάθεις, να τα λες στους γονεις σου ή και στον ευατό σου έτσι ώστε να τα ακούς. 
Το γυμνάσιο παιρνιέται πραγματικά πολύ εύκολα! Και μαθητές που δεν διαβάζουν παιρνάνε για αυτό μην ανησυχείτε για αυτό. 
Όσο αναφορά τους καθηγητές πρέπει να ξέρετε ότι θα συναντήσετε και καλούς και κακούς κατα την διάρκεια των μαθητικών σας χρόνων. Οι καθηγητές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν έχουν τον χρόνο να ασχολειθούν με κάθε παιδί ξεχωριστά κάθε φορά, δλδ δεν θα σας πιάνουν ένα ένα να σας εξηγούν ότι διδάσκουν όπως οι δασκάλοι στο δημοτικό. Έναν έχετε απορία σε κάτι, ρωτήστε τον καθηγητή σας είτε την ώρα του μαθήματος είτε μετά που τελειώνει το μάθημα. Μην αφήσετε την απορία σας γιατί θα την βρείτε μπροστά σας στην συνέχεια! 
Επίσης χρειάζεται να έχετε μια σφαιρική γνώση, μην σκέφτεστε ότι δεν σας αρέσουν τα θεωριτικά μαθήματα( αρχαία, ιστορία,κείμενα) και ασχολείστε μόνο με τα θετικά ( μαθηματικά, φυσική, χημεία). Όλα τα μαθήματα χρειάζονται και διδάσκονται για κάποιον λόγο. 
Ένας απο τους στόχους που είχα στο γυμνάσιο( και πιστεύω ότι πρέπει να τον έχετε και εσείς) είναι το να διαβάζεις ώστε να μην έχεις κενά στην συνέχεια και να φροντίζεις να βγαίνεις, να διασκεδάζεις και να ζεις την παιδική σου ηλικια. 


Λύκειο 
Τα πράγματα στο Λύκειο σοβαρεύουν δραματικα! Στο Λύκειο μπαίνουμε στην τελευταία φάση πριν την ενηλικίωση και χρειάζεται να διαβάζουμε περισσότερο. 
Το άγχος υπάρχει αυτά τα χρόνια του λυκείου αλλά πρέπει να το διαχειριστούμε, γιατι δεν κερδίζουμε τίποτα με αυτό. 
Οι καθηγητές στο Λύκειο είναι πιο απόμακροι απο αύτους του γυμνασίου αλλά μην σας τρομάζει αυτό.
Στο λυκειο ενας απο τους στοχους μου ειναι να διαβαζω περισσότερο γιατί σε δυο χρόνια θα γράφω πανελλήνιες.  


Αυτό ήταν το άρθρο, ελπίζω να σας άρεσε! 
See you soon :* 

2 σχόλια:

  1. Ωραίες συμβουλές.Εγώ θυμάμαι πως είχα αγχωθει πολύ στο γυμνάσιο.Όσο για το λύκειο οι φίλοι μου μου λένε πως είναι πολύ δύσκολο αλλά εγώ δεν ξέρω αφού σταμάτησα το σχολείο οτάν τελειωσα το γυμνασίο.Σου εύχομαι να πετύχει τους στόχους σου. Αλήθεια, τι επάγγελμα θέλεις να κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Λύκειο είναι τουλάχιστον δύο φόρες πιο δύσκολο απο το γυμνάσιο! Θέλω να γίνω γιατρός, αλλά θέλει αρκετό διάβασμα και έχω ως δεύτερη επιλογή τη βιολογία.

      Διαγραφή