Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

things you have to know before you travel abroad.

Γεια σας, τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλες καλά! Όπως ξέρετε ( Αν διαβάζετε καιρό τις αναρτήσεις μου θα το ξέρετε ) σε λίγους μήνες θα πάω στο Λονδίνο με το σχολείο μου και ανυπομονώ τόσο πολύ που θα αρχίσω τις αναρτήσεις για αυτό από τώρα :p!  Υπάρχουν καποια βασικά πράγματα που πρεπει να έχετε κατά νου πριν φύγετε στο εξωτερικό και παρακάτω θα δείτε 3 απο αυτά. 



1. Εισητήρια
Εκτός αν ταξιδέυεις σε μια  χώρα που συνορεύει χερσαία με την Ελλάδα θα πρεπει να ταξιδέψεις  με το πλοίο ή το αεροπλάνο. Για να πετύχεις  πιο φτηνά εισητήρια πρέπει να τα κλείσεις όσους μήνες πιο μπροστά γίνεται ( Συγκεκριμένα για το Λονδίνο κλείσαμε τα αεροπορικά εισητήρια 5 μήνες πριν) . Επίσης ένα άλλο σημαντικό hack για να βρείς φτηνά αεροπορικά εισητήρια είναι να βρείς αεροπορικές εταιρίες που δεν προσγειώνονται στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας που θέλεις να πάς  γιατί οι εταιρίες πληρώνουν ένα χρηματικό ποσό για να μπορούν τα αεροπλάνα τους να προσγειώνονται στα αεροδρόμια και όσο πιο μεγάλο/ πολυσύχναστο είναι το αεροδρόμιο τόσο περισσότερα λεφτά πληρώνουν. 


2. Λεφτά- κάρτες.
Το ζήτημα των χρημάτων στα ταξίδια του εξωτερικού είναι τρομερά σημαντικό    και απαιτητικό πολλές φορές! Εάν ταξιδέψεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα δεν χρειάζεται να αλλάξεις τα λεφτά σου απο ευρώ σε κάποιο άλλο νόμισμα αλλά ακόμα και έτσι θα πρέπει να ασχολειθείς με το αν θα πάρεις κάποια κάρτα μαζί σου! Το προτιμότερο είναι να πάρεις μια pre-paid card( προπληρωμένη κάρτα) , που μπορείς να βγάλεις στην τράπεζα λέγοντας τους βέβαια ότι θέλεις να την χρησιμοποιήσεις στο εξωτερικό, για να είσαι ήσυχη ότι στην περίπτωση που κλαπεί δεν θα έχεις χάσει πολλά λεφτά! Επισής εάν χρησιμοποιήσεις κατευθείαν την πιστωτική σου κάρτα σε μια ξένη χώρα  για να βγάλεις λεφτά η τράπεζα της χώρας που είσαι θα κρατήσει ένα μικρό ποσό για την μεταφορά των χρημάτων σου. ( Όπως γίνεται και εδώ όταν  έχεις μια κάρτα της τράπεζας Α. για παράδειγμα και βγάζεις λεφτά απο το ATM της Β. τράπεζας.) 

3. Adapters
Πολλές χώρες έχουν διαφορετικές μπρίζες απο τις δικές μας εδώ και αυτό σημαίνει ότι εάν δεν έχεις αντάπτορα δεν θα μπορείς να φορτίσεις τις ηλεκτρονικές σου συσκευές. Οι αντάπτορες είναι φτηνοί και μπορείτε να πάρετε καποιον είτε απο εδώ είτε απο την χώρα που θα πάτε.

αυτή είναι η σημερινή ανάρτηση, ελπιζω να σας άρεσε! 
Θέλετε να κάνω και άλλες που σχετίζονται με τα ταξίδια/ την εκδρομή μξυ στο Λονδίνο; 
see you soon 💖



4 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία και χρήσιμη ανάρτηση! Πάντα ήθελα να επισκεφθώ το Λονδίνο, να ανεβάσεις πολλές φωτογραφίες όταν γυρίσεις :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι να το επισκεφτείς μια μέρα! Φυσικά θα ανεβάσω μπόλοκες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά να περάσεις στο Λονδίνο!!Θέλω κι εγώ πάρα πολύ να το επισκεφθώ! Πολύ ωραίο και χρήσιμο το post σου:) Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή