Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Βιβλίο του μήνα: Σε βλέπω της Chevy Stevens

Γεια σας, Κάληχρονια εύχομαι σε όλες σας! Μιας και ειναι η Πρώτη αναρτησή της χρονιάς σκέφτηκα να σας δείξω το βιβλιό που διάβαζα μέχρι και την τελευταία μέρα του 2016.

Σε βλέπω της Chevy Stevens


περίληψη: 
Στην πτέρυγα απομόνωσης της ψυχιατρικής κλινικής όπου εργάζεται, η τρ Ναντιν Λαβούα βρίσκεται στο στοιχειό της. Διαθέτει όχι μόνο τα εργαλεία για να στηρίξει τους ανθρωπους, αλλά και την βαθιά επιθυμία να τους βοηθήσει. Βασική της αποστολή είναι η θεραπεία ανθρώπων που προέρχονται απο διαλυμένες οικογένειες. Όμως η Ναντιν δεν μοιάζει πρόθυμη να εξετάσει το ίδιο της το παρελθόν: η μνήμη της μοιάζει να έχει απωθήσεις μια μεγάλη περιόδο της ζωής της, ενώ η κλειστοφοβία της την βασανίζει, μετατρέποντας την καθημεροτητά της σε εφιάλτη. Ταυτόχρονα, είναι αναγκασμένη να υπομένει τη θλιψή και την αγωνίας που της έχει προκαλέσει η εξαφάνιση της κόρης της, Λίζας, η οποία το έχει σκάσει και ζει στους δρόμους.
Όταν εισάγεται στην εντατική μονάδα της κλινικής μια νεαρή γυναίκα που απορειράθηκε να αυτοκτονήσει, η Ναντιν αναλαμβάνει την παρακολούθηση της και με επιδέξιους χειρισμούς, καταφέρνει να εκμαιεύσουν την ιστορία της μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι παρουσιάζει ανησυχητικές ομοιότητες με την ιστορία της δικής της ζωής. Η Ναντιν αποφασίζει να σκάψει βαθύτερα στην μνήμη και στην ψυχή της, ώσπου τελικά ερχεται αντιμέτωπη με τα τραύματα της παιδικής της ηκικιάς και τις τρομακτικές εμπειρικές που έζησε στην παραμονή της με την μητέρα της και τον αδερφό της σε ένα απομακρυσμένο κοινόβιο.
Τι σηνέβη στην Ναντιν; Γιατί διαλύθηκε η οικογενειά της; και γιατι στο ακούς να του ονόματος < Αορον Κουίν> αισθάνεται ακόμα και σημερα ότι παραλύει απο τον τρόμο;


Μου άρεσε αρκετά αυτό το βιβλιο. Το βρήκα σκοτεινό και η αφήγηση ήταν ανατριχιαστική σε πολλά σημεία. Είναι ένα δυνατό βιβλιο, τουλαχιστον για μένα που δεν έχω διαβάσει πολλά βιβλια μυστηριο/ θριλερ. Με
έκανε να θέλω να το τελειώσω και σε πολλά σημειά έμεινα με κομμένη την ανάσα. Το τέλος του μου φάνηκε ανατρεπτικό γιατί δεν περίμενα να καταλήξει εκεί η ιστορία.  Θέλω να διαβάσω και άλλα βιβλια απο την ίδια συγγραφέα.

Έχετε διαβάσει αυτό το βιβλιο ή καποιο άλλο της συγγραφέας;
Πείτε μου στα σχόλια ποιο βιβλιο να διαβάσω τώρα😍
see you soon💖

1 σχόλιο:

  1. Το έχω διαβάσει και το βρήκα συγκλονιστικό! Με είχε κάνει πολλές φορές να ξενυχτήσω γιατί δεν μπορούσα να σταματήσω να το διαβάζω. Είναι σίγουρα ένα απο τα αγαπημένα μου βιβλία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή