Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Storytime: How I cleaned up my acne!

Γεια σας, Τι κάνετε; Ελπίζω καλά.
Σήμερα είμαι εδώ για να μιλήσουμε για την ακμή και πιο συγκεκριμένα για το πως κατάφερα να καθαρίσω το πρόσωπο μου.  Το πρόσωπο μου δεν έχει καθαρίσει τελείως( Βγάζω λίγα σπυράκια κάτα την περίοδο και κάποια σημάδια δεν έχουν φύγει ακόμα) αλλά έχω δει μεγάλη διαφορά στο πρόσωπο μου ειδικά το τελευταίο εξάμηνο με ένα χρόνο!

Θα χωρισω αυτό το άρθρο σε 2 θέματα, για να είναι πιο οργανωμένο, αρχικά θα δείτε τι έκανα/ τι δεν έκανα αυτόν τον καιρό και είδα βελτιώση, μέτα θα σας πω κάποια πράγματα που θεωρώ σημαντικά! 

Αα, επίσης θεωρώ ότι πρέπει να αναφέρω ότι έγω είχα ήπια ακμή, δεν ήταν κάτι πολύ σοβαρό, και ότι αυτά που έκανα δούλεψαν σε εμένα! 

Μέρος πρώτο: Do& Don't

1. Δερματολόγος.
Εγώ πήγα σε γιατρό πριν 1-2 χρόνια και έχω συνολικά περίπου έξι χρόνια ακμή. Εάν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα πήγαινα απο την αρχή γιατί νόμιζα ότι το να αγοράζω διάφορα προιόντα ( Χωρίς καν να ξέρω αν ταιριάζουν στο τύπο δέρματος μου και αν είναι κατάλληλα για την ακμή) και το να ψάχνω στο ιντερνετ τρόπους να ξεφορτωθώ τα σπυράκια θα είχαν αποτέλεσμα! Όχι, δεν ισχύει αυτό.. Θα είχα γλυτώσει και χρόνο και χρήμα αν είχα πάει απο την αρχή σε έναν δερματολόγο. ( *Regreting for  past decisions* 😂) 

2. Μην τα σπάς! 
Παλιότερα με το που έβγαζα σπυράκια, είχα την κακή συνήθεια να τα πειράζω. Όμως δεν κάνει κάλο.

3. Καθαριότητα.
Αυτό ήταν μάλλον το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ως προς το πως θα αντιμετώπισω την ακμή μου. Πήγα απο το ένα άκρο του να πλένω το πρόσωπο μου ελάχιστα και να το ακουμπάω με τα βρώμικα χέρια μου στο άλλο του να το πλένω 3 φορές την μέρα και να έχω αποκτήσει ξηροδερμία.
Βρείτε τις αναγκές του προσώπου σας, δηλαδή εάν είναι συνέχεια λιπαρό χρειάζεται να το καθαρίζετε συχνά αλλά αν δεν είναι μην το παρακάνετε κιόλας! Επισής απο τότε που σταματήσα να ακουμπαώ το πρόσωπο μου συχνά, και αρχισά να πιάνω τα μαλλια μου περισσότερο για να μην έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο μου είδα ότι το πρόσωπο μου είναι πιο καθαρό.

4. Προιόντα/ Μακιγιάζ 
Όσο αναφορά τα προιόντα χρησιμοποιώ κάποια που είναι για την ακμή και τώρα που έχει καλυτερέψει το δέρμα μου έχω πάρει κάποια κανονικά  αλλά τα χρησιμοποιώ με προσοχή.  Επειδή μου έχει τύχη να χρησιμοποιώ μια ενυδατική , κιόλας, που μου έκανε την ακμή μου πιο έντονη σας προτείνω όταν παίρνετε ένα προιόν να παρακολουθείτε αν αλλάζει κάτι στην ακμή σας με αυτό.

5. Διατροφή/ Νερό.
Ναιι μια ισορροπημένη διατροφή βοηθάει τα σπυράκια και γενικά όλο το σώμα μας. Μειώσα αρκετά την σοκολάτα, τα junk foods και τα τηγανίτες τον τελευταίο χρόνο και πέρα απο το οτί τα σπυράκια μου ηρέμησαν, αδυνάτισα μαζί με την γυμναστική που έκανα :p. Δεν λέω να προσεχετέ υπερβολικά πολυ την διατροφή σας, απλά όταν έχετε να κάνετε τη επιλογή αναμεσαα σε ένα υγιεινό γεύμα και σε ενα ανθυγιεινό προτιμήστε το πρώτο!
Επίσης παρατήρησα ότι φέτος που πίνω περισσοτερό νερό έχει καλυτερέψει το δέρμα μου, δεν είναι "θαμπό και σκέτο" όπως ήταν.

Μέρος Δεύτερο : Μάλλον το πιο σημαντικό μέρος όλου του άρθρου.

Έχω δεκτεί σχόλια για την ακμή μου, έχω  νιώσει άσχημα, έχω κλάψεις, έχω κάτσει με τις ώρες μπροστά απο τον καθρεύτη επαναλαμβάνοντας στον ευατό μου ότι είμαι άσχημη.. Έχω μιλήσει με ανθρωπους που αντι να με κοιτάνε στα μάτια την ώρα που μου μιλάνε τους βλέπω να παρατηρούν το πρόσωπο μου.. Με έχουν ακόμα ρωτήσει και τις << χαζές >>  ερωτήσεις του στυλ:  " Κολλάει; Εάν σε ακουμπήσω στο πρόσωπο θα κολλήσω και γω;"  " Κάνεις ποτέ μπάνιο;" " Είσαι άρρωστη;".. 
Και μέσα απο όλα αυτά τα σχόλια έχασα την αυτοπεποίθηση μου και μάλλον ένα μεγάλο μέρος του ευατού μου. 

Αλλά τώρα ξέρω ότι το επειδή έχω σπυράκια δεν σημαίνει ότι είμαι άσχημη, όπως και κάποιος άλλος που  φοράει σιδεράκια δεν είναι άσχημος, όπως και κάποια κοπέλα που έχει φακίδες.. 
Δεν είμαι άσχημη. Δεν γίνεται να αφήσω κάτι τόσο προσωρινό οπως το πως είναι το πρόσωπο μου τώρα να μου επηρεάσει την ψυχολογία! Δεν είμαι τέλεια φυσικά, κάνεις μας δεν μπορεί να είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να νιώθω καλά για μένα, καλά για τον ευατό μου και καλά για τα σπυράκια μου.  Επιτέλους νιώθω άνετα με τον ευατό μου και το σώμα μου. 
Εάν έχεις μείνει μέχρι εδώ, στο τέλος του άρθρου,  θέλω να ξέρεις ότι πραγματικά πιστεύω οτί είσαι ομόρφη! Μπορεί να μην σε έχω δει, να μην σε ξέρω καθόλου, αλλά είσαι. Μην αφήσεις κανένα να πάρει ένα κομμάτι σου και να σε κάνει να νιώσεις χάλια. 
~The world is ugly, but you are beautiful to me💖

3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο και ενδιαφέρον άρθρο! Σίγουρα θα βοηθήσει πολλές κοπέλες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραίο και βοηθητικό άθρο για όσες κοπέλες αντιμετωπίζουν θέματα με την ακμή!! Συγχαρητήρια και σε εσένα που καταφέρνεις να το ξεπερνάς:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή