Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

4+1 τρόποι για να αποφύγεις το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας!

Το καλοκαίρι ολές το έχουμε βιώσει, ξεφλούδιζουμε και πάει το μαυρισμά μας! Παρακάτω θα δείτε κάποιες συμβουλές για να το αποφύγετε!

1. Διάλεξε σωστά το αντηλιακό σου 
Τα ράφια των μαγαζιών είναι γεμάτα αλλά συνίθως κάνουμε τις λάθος επιλογές!Εάν είσαι επιρρεπής στο έκζεμα ή την ξηρότητα, τα αντηλιακά σε σπρέι ή τζελ με βάση το οινόπνευμα θα κάνουν την επιδερμίδα σου ακόμα πιο ξηρή. επέλεξε τα συγκεκριμένα αντηλιακά αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάσεις ακμής και μείνε μακριά από τις υπέρ-ενυδατικές κρέμες.

2. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση
Οι ενυδατικές κρέμες και τα φυσικά λάδια (όπως το αμυγδαλέλαιο) βοηθούν την επιδερμίδα να συγκρατήσει την τόσο πολύτιμη υγρασία, η οποία σε δύσκολες περιπτώσεις θα εκτελέσει χρέη σωτήρα. Μετά από κάθε μπάνιο, φρόντισε να αλείφεις σε όλο το σώμα ένα ενυδατικό προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες σου και θα αφήσει το δέρμα σου να αναπνέει. 

4. Βοήθησε την επιδερμίδα σου μέσα από την διατροφή σου 
Και όμως, ό,τι τρώμε φαίνεται στο δέρμα μας. Και τι έχει ανάγκη πιο πολύ το δέρμα; Το πολύτιμο νερό! Φρούτα, λαχανικά, νερό, χυμοί και υγιεινές τροφές διατηρούν την επιδερμίδα σου λεία, σφριγηλή και πάντα λαμπερή. 


4. Απέφυγε το τρίψιμο
Με λίγα λόγια, μην ταλαιπωρείς το δέρμα σου με επίμονο τρίψιμο, γιατί αυτό με την σειρά του θα αντιδράσει. Προσπάθησε να ταμπονάρεις την πετσέτα μετά από κάθε μπάνιο και να μην επιμένεις σε σημεία κοκκινίζοντάς τα. Παράλληλα, προτίμησε αέρινα ρούχα, που δεν κολλάνε επάνω σου, ενώ επένδυσε σε βαμβακερά σεντόνια, που θα ελαχιστοποιήσουν τους ερεθισμούς.

5. Κι αν καείς;
Αναμφισβήτητα το πιο επώδυνο από όλα τα προβλήματα του καλοκαιριού, και σίγουρα το πιο επικίνδυνο, είναι το ηλιακό έγκαυμα. Αν  καείς, άπλωσε στην επιδερμίδα σου μία ενυδατική κρέμα με aloe vera ή τοποθέτησε κομπρέσες με κρύο, πλήρες γάλα. 


Μπορείτε να βρείτε περισσότερα εδώ :Here!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου