Επειδη δεν προλαβαινω να γραφω την δικη μου συνταγη θα σας δειξω μια απο τις πιο αγαπημενες μου συνταγες του διαδικτυου!!!!
Σοκολατακια με ασπρη σοκολατα και νουτελα
συνηθίζω)
Θα χρειαστούμε:
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. νουτέλα
250 γρ. άσπρη σοκολάτα
1 κουταλιά βούτυρο
50 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
λίγη τρούφα (προαιρετικά)
Στην πράξη:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα γάλακτος, το βούτυρο και το γάλα.
Προσθέτουμε την νουτέλα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αν τύχει να το ξεχάσουμε και σφίξει πολύ και δυσκολευόμαστε να το πλάσουμε, κανένα πρόβλημα. Το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μαλακώσει.
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμμάτων.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Πλάθουμε με το σοκολατένιο μείγμα μικρά μπαλάκια.
Με την βοήθεια 2 κουταλιών, βουτάμε τα μπαλάκια στην λιωμένη λευκή σοκολάτα και τα ακουμπάμε στο ταψί, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.
Επίσης αν θέλουμε, ρίχνουμε με ένα κουταλάκι λίγη λευκή σοκολάτα από πάνω, να σχηματίσει λεπτά κορδονάκια.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Σε μισή ωρίτσα είναι έτοιμα.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε περιμετρικά όση σοκολάτα περισσεύει.
Έτοιμα τα λαχταριστά σοκολατάκια μας!!!
Γίνονται 30-35 σοκολατάκια.
Σοκολατακια με ασπρη σοκολατα και νουτελα
συνηθίζω)
Θα χρειαστούμε:
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. νουτέλα
250 γρ. άσπρη σοκολάτα
1 κουταλιά βούτυρο
50 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
λίγη τρούφα (προαιρετικά)
Στην πράξη:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα γάλακτος, το βούτυρο και το γάλα.
Προσθέτουμε την νουτέλα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αν τύχει να το ξεχάσουμε και σφίξει πολύ και δυσκολευόμαστε να το πλάσουμε, κανένα πρόβλημα. Το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μαλακώσει.
Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμμάτων.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Πλάθουμε με το σοκολατένιο μείγμα μικρά μπαλάκια.
Με την βοήθεια 2 κουταλιών, βουτάμε τα μπαλάκια στην λιωμένη λευκή σοκολάτα και τα ακουμπάμε στο ταψί, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.
Επίσης αν θέλουμε, ρίχνουμε με ένα κουταλάκι λίγη λευκή σοκολάτα από πάνω, να σχηματίσει λεπτά κορδονάκια.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Σε μισή ωρίτσα είναι έτοιμα.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε περιμετρικά όση σοκολάτα περισσεύει.
Έτοιμα τα λαχταριστά σοκολατάκια μας!!!
Γίνονται 30-35 σοκολατάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου