Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Storytime: How I begin blogging + tips for new bloggers!

 Γειά σας! Στο σημερινό άρθρο θα κάνουμε μια αναδρομή πίσω στο χρόνο την ημέρα που ξεκίνησα αυτό το Blog και στο τέλος του άρθρου θα δείτε κάποιες συμβουλές με πράγματα που έχω μάθει τόσο καιρό που ασχολούμαι με το Blogging.

Ξεκίνησα το blogging στις 17 Νοεμβρίου 2013, στα δεκατρία μου,  και για να πω την αλήθεια ξεκίνησα να γράφω γιατι τότε έπαιζα stardoll ( όποια δεν έχει παίξει στα παιδικά της χρόνια stardoll δεν έχει περάσει γαμάτα παιδικά χρόνια :P) και είχα δει κάποιες κοπέλες που είχαν  blogs με θέμα το σταρδολλ και ήθελα να κάνω και γω ένα blog με θέμα τους διάσημους ξένους τραγουδιστές  ( δεν έκανα τίποτα άλλο εκείνη την περίοδο από το να είμαι στο youtube, που τότε  μολις το είχα ανακαλύψει, και να ακούω συνέχεια καινούργιους τραγουδιστές.)  
Το πρώτο μου άρθρο ήταν αυτό: Greek girls γεια σας.
Δεν νομίζω ότι έχω ξανακάνει πιο μικρό άρθρο απο τότε και τα επόμενα μου άρθρα ήταν φυσικά αφιερώματα σε διάσημες τραγουδίστριες και διάφορες τάσεις της μόδας.
Το μόνο άρθρο που μου αρέσει τώρα οπώς βλέπω τα άρθρα του 2013 και θεωρώ ότι είναι σημαντικό είναι το παρακάτω: Οι δίαιτες δεν είναι παιχνίδι!!!   Με αυτό το άρθρο πάμε πίσω στον χρόνο στην εποχή που χρειαζόμουν βοήθεια.. Αυτό το άρθρο το έγραψα αποκλειστικά για να βοηθήσω τον ευατό μου γιατί τότε δεν έτρωγα τίποτα.

Το 2014  ήμουν πιο ενεργή από ποτέ, έκανε 145 άρθρα όλο τον χρόνο γιατί είχα πολύ χρόνο!  Το 2014  άρχισα να βλέπω ότι υπάρχουν κοπέλες που διαβάζουν τα άρθρα μου και για αυτό τις βομβάρδισα με πολλά άρθρα :P  Εκείνη την χρονιά άρχισα να μαθαίνω καλύτερα "τα μυστικά" του blogging και αυτό πιστεύω φαίνεται και από τα άρθρα μου σε σχέση με την προηγούμενη χρόνια.

Το 2015 ανέβασα λίγα άρθρα γιατί είχα κάτι προβλήματα που με έκαναν να χάσω την όρεξη μου για να γράφω. 

Και φτάσαμε στο 2016! Είμαι τόσο περήφανη που συνεχίζω να ασχολούμαι με το blogging. Δεν περίμενα ότι θα έφτανα ως εδώ και ότι θα είχε τόσες προβολές το blog μου. Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες εσάς που επισκέπτεστε το blog μου! 

 

 Πάμε να δούμε λοιπόν κάποιες συμβουλές για όσες θέλουν να ξεκινήσουν το blogging:
  1. Πρέπει η εμφάνιση των άρθρων και το περιεχόμενο τους   να είναι προσεγμένα. ( Καλή επεξεργασία του κειμένου, ωραίες εικόνες, και προσοχή στα ορθογραφικά λάθη) 
  2. Πρωτότυπες ιδέες- το να "κλέβεις" την ιδέα ή το άρθρο κάποιου άλλου δεν διαφέρει και πολύ απο μια κανονική κλοπή.
  3. Καλό διάβασμα! Διάβασε βιβλία, άρθρα ή οτιδήποτε σου αρέσει καθώς το διάβασμα εμπλουτίζει την γλώσσα σου και βοηθάει στο να βρεις ιδέες.
  4. Γράψε.. γράψε.. και γράψε όσο πιο πολύ μπορείς. Κανείς δεν γράφει το "τέλειο" άρθρο με την πρώτη, για αυτό οπλίσου με υπομονή και δώσε σε κάθε άρθρο το χρόνο που χρειάζεται!  
  5. Χρειάζεσαι εμπειρία, καθώς όπως είπα και παραπάνω ¨κανείς δεν γράφει το "τέλειο άρθρο¨ με την πρώτη" Δεν είμαστε σε ποδοσφαιρικό αγώνα για να πεις οτι έβαλες γκολ με την τύχη του πρωτάρη.  Για να ξεχωρίσεις στο blogging πρέπει να δουλέψεις. Σιγά σιγά με τον καιρό τα άρθρα σου θα βελτιώνονται και οι προβολές του blog σου θα αυξάνονται ταχύτατα.
  6.  Το blog σου πρέπει να είναι και πράγματα που σε εκφράζουν και σου αρέσουν γιατί αλλιώς θα βαρεθείς να γράφεις σε ένα Blog που δεν σε ενδιαφέρει το περιεχόμενο του. 
  7. Βάλε ένα πρόγραμμα και προσπάθησε να το τήρεις. Αποφάσισε κάθε πότε θέλεις να ανεβάζεις άρθρα και προσπάθησε να είσαι συνεπής στο πρόγραμμα σου. 
  8. Παρόλο που το να κλέβεις την ιδέα κάπου χωρίς να αναφέρεις οτι την πήρες απο αυτόν θεωρείται κλοπή υπάρχουν κάποια άρθρα που μπορείς να κάνεις εαν δεν έχεις ιδέα για το θέμα του επόμενου άρθρου σου. Συγκεκριμένα υπάρχουν χιλιάδες tags που περιμένουν να τα απαντήσεις και οι περισσότεροι αναγνώστες δείχνουν ότι τους αρέσουν τα tags! 

Αυτό ήταν το σημερινό άρθρο.. Ελπίζω να σας άρεσε :) 

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο! Ενδιαφέρον και χρήσιμο για νέες bloggers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου. Είμαι κι εγώ Blogger και καθημερινά αναζητώ νέους τρόπους για να κάνω τη σελίδα μου πιο ενδιαφέρουσα. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου! Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις!

    My blog: mariabrenta.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή